Toerism

28 juillet 2015

Toerism

 

Graide

Graide ,in de provincie van Namen , bestaat al honderden jaren , want het heeft een toren uit de Merovingische periode . Vandaag de dag , deze kerker is de kerktoren . Het is gunstig gelegen , op minder dan een uur  rijden van Rochefort en La Roche , twee prachtige Ardennen steden.

 

 

Redu

.

Het dorp Redu heeft ongeveer 500 inwoners, maar elk jaar bezoeken duizenden toeristenen vooral boekenliefhebbers dit mooie dorpje in de Ardennen.

Het begon allemaal toen Kerst Anselot terugkeerde van een verblijf in Hay-on-Wye in Wales, dat werelberoemd was om zijn Boekhandels.Gepassionneerd door de boeken in dat Welsh dorp besloot hij om een ​​soort gelijk project te starten .

Na veel voorbereid werk in talloze brieven aan boekhandelaars werd het eerste boekenfestival in Redu gehouden in 1984. Het werd een groot succes .Daarop vestigden zich vele boekhandelaars en ambachtslui in dit kleine dorp van de Belgische Ardennen. Sindsdien draagt ​​het eervol de naam : Redu boekendorp 
Het Rede boekfestival wordt elk jaar gehouden tijdens het Paasweekend en trekt meer en meer bezoekers.

De boekhandels in Redu zijn allemaal ondergebracht in oorspronkelijke om de authenticiteit van het dorp te behouden. Elk jaar in augustus kunt u genieten van de avond van het boek. De winkels zijn de hele nacht geopend.

 

Euro Space Center

Ga met uw gezin op avontuur in het Euro SPace Center in Transinne  ..

Het Euro SPace Center , een centrum voor ontdekking en plezier , nodigt je uit om het universul te vervoveren. Je hele familie is uitgenodigd om een fascinerende reis door tijd en ruimte mee te maken. Duij in het leven van astronouten , herbeleef de verovering van de ruimte. Ontdek de objecten die in de ruimte vervaardigd zijn en die wij onbewust dagalijks gebruiken. 

De rondleiding met show, dit jaar in elkaar gebokst, neemt je mee naar een boiende wereld.Uitgerust met audiogids wandel je zonder problemen door al de cerschillende themazalen . Met de nieuwe tentoonstelling "Naar de Maan met Tania " wordt de maan is geopenbaard in al haar glorie : geloven , verbeelding, wetenschappelijke benadering. Buiten kunt u ook een wandeling door het zonnestelsel op schall , of een ruimtewandeling.

Het Euro SPace Center in Transinne , je ticket naar de ruimte! Duik in het dagelijks leven van een astronout! Herbeleef de verovering van de ruimte . Deze show-wandeling neemt je mee naar een abembenemend universum. Aan het einde van je bezoek krijg je een dynamische cinemavoorstelling te zien in 5D voor een visuele , zinnenprikkelende ervaring! 

 

Pistes de Ski de la Croix de Scaille

503m d’altitude – Dénivelé : 420 à 503 mètres

4 prachtige langlaufloipes (2.5 km, 7 km, 9 km en 12 km) bevinden zich in het dorp Saint-Pierre Louette op een plaats genaamd « Malcampée »  Van Gedinne centrum, volg de borden « Sait-Pierre Louette » en vervolgens « cross country ». Je kan  parkeren langs de weg naar de cross-country ski chalet uitgangspunt voor verschillende lengtes van wandelingen. Als u uw eigen gerief meebrengt, krijg je  voor 1,50 €. Bij Gedinne,  is picknicken  toegestaan ​​in de cafetaria, waar je  drankjes en snacks (chips, …) zal vinden. Er zijn geen kleedkamers maar je kan jullie schoenen warm achterlaten. Aan de onderkant van het chalet,  verhuurt  het  VVV-kantoor  ski uitrusting. Huurprijs: (200 paar ski’s + schoenen of enkellaarsjes, stokken)  voor  8€ per dag. Speciale -Discounts zijn modelijk op aanvraag voor scholen. Er zijn  geen Lockers, maar planken om je spullen  te leggen.Gemakkelijke parking (bus en auto. er is een cafetaria met warme en koude dranken; Picknick is  toegestaan. Bereikbaarheid: E411 afrit 23 Wellin.

 

Château de Lavaux Sainte-Anne
Ontdek  In het zuiden van de provincie   Namen , het prachtige kasteel van Lavaux Saint Anne met zijn nieuwe voorstelling van het feodaal leven in de 17e en 18e eeuw . Bezoek ook het Natuurmuseum  dat volledig gerenoveerd werd .  Zet je bezoek verder  in  het park met een vijver, moeras en weide. Door middel van speels en educatief  parcours kunne  klein en groot de typische fauna en flora van de Famenne observeren.

 

 

Grottes de Han
Deze grot waardig zijn drie Michelin-sterren : toegang honderdjarige tram , meertalige rondleidingen , geluid en licht en uitgang naar de loopbrug met uitzicht op de Lesse .

Duik in de wereld met een mind-blowing landschap te midden van de diepten van de aarde en rock. Weten dat de temperatuur is koel het hele jaar door ( 13 ° C ) en hoge luchtvochtigheid , dus vergeet niet om mee te nemen een trainingspak .

Sinds 2009 , werd een speciale cursus PMR gemaakt . Twee data per maand , grotten voor hen gereserveerd . De eerste zaterdag en de derde woensdag van de maanden mei , juni, augustus , september en oktober . Reservering .

 

Domaine des Grottes de Han
In het dorpje Han - sur - Lesse, aan de poort van de Ardennen , schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent , de Grot Van Han. 
Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen ; de het werk zijn van de Lesse , de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. De afgelopen 250 jaar mocht de Grot van Han zich verheugen in 20 miljoen bezoekers. Zij verdient terecht de drie sterren dir de groene Michelingids haar toekent.

Kom de fauna en de flora van de Ardennen ontdekken in het Wildpark , op het natuurdomein van de Grotten van Han. 

Dit 250 hectare groot park strekt zich uit over een massief boven de beroemde Grotten van Han. Benader zonder enig gevaar de belangrijkste wilde diren uit onze streken zoals de wolf , de lynkx, het hert of de beer. Kom bedreigde diersoorten observeren zoal de europese bizon of het Przewalskipaart. Je kan het Wildpark bezoenken met de safari - car of te voet langs het niewe wandelpad van 5 km. 

 

 VERDERE ONTSPANNINGSMOGELIJKHEDEN : Récréalles
Kom voor een ​​dagje puur Natuur naar de Semois in de Semois-vallei.

Kajakken, mountainbiken, bowling, ijsbaan (winter), Minigolf, Toeristisch Treintje, Speeltuin, Opblaasbare Structuur, Mini elektrische quads, Snookers, tafeltennis, videospelletjes, klimmuur, wandelen Segway.

Om de semois af te varen kan je k ajaks en kano's (1-3 personen) te huren ; er zijn vier verschillende routes (12km, 22km, 27km).

Je hebt ook mogelijkheid om meerdere activiteiten te combineren voor een volledige dagprogramma.

Hier, bijvoorbeeld, een typische dag voor starters: kies uit de verschillende modelijkheden (15 of 22 km).

Dan is een bierproeverij "Godefroy" gevolgd door een sandwichlunchom weer op krachten te komen. De namiddag zal bestaan uit een kajaktocht (12 km) of een rondje midgetgolf. Om de dag te sluiten, kan je genieten op het terras aan de oevers van de Semois, van een ambachtelijke biertje en heerlijke steengrill.

De mogelijkheid bestaat tot het organiseren van conferenties groepen / bedrijven. of andere activiteiten in het gezelschap van instructeurs of gidsen. Het restaurant "Les Pierres du Diable", stelt menu's volgens uw wensen voor uw feest of andere gelegenheid.